Tillbehör till jakten

Jag är verkligen en prylnörd! När det gäller mitt stora intresse JAKT så vill jag ha det senaste i alla lägen. Och finns det någon pryl jag ännu inte har så vill jag absolut ha den.

Det finns givetvis mängder med tillbehör som absolut inte behövs, men som är roliga att ändå ha. Men nu ska jag prata om tillbehör som är både praktiska och bra att ha med sig under jakten.

Jakthorn och andra tillbehör till jakten

Ett jakthorn kanske du undrar, varför ska jag ha ett sånt. Man har använt jakthorn under långa tider för att meddela sig med andra jägare under jakten. Idag behöver man inte ha ett horn för detta, istället använder man sig av mobiltelefoner och COM-radio. Men din hund kan inte prata med dig i mobilen eller använda en COM-radio. Ett jakthorn har en signal som hörs på väldigt långt avstånd och du kan därför använda hornet för att kalla in din hund. Dessutom är det väldigt coolt att ha ett jakthorn. Jagar du med hund behöver du ett jakthorn och andra tillbehör till jakten.

Hundtillbehör för jakt

Förutom jakthornet finns det många tillbehör som du behöver när du jagar med hund. Först och främst behöver du ha en GPS på hunden. Då behöver du inte vara orolig för att tappa bort din hund.

Sen behöver du givetvis ha ett bra koppel och kanske en reflexväst till hunden. Tänk också på att din hund behöver något skönt att vila på vid jaktpauser.

Andra tillbehör för jakt

Jag vet inte om man ska kalla det för tillbehör eller utrustning, men det finns några grejer som är nödvändiga att ha med sig under jakten.

Det första är jaktradion eller mobilen, vilket nu ditt jaktlag föredrar. Det är viktigt att alla deltagande jägare kan komma i kontakt med varandra vid behov.

Du behöver också en bra kniv när du är ute och jagar. En bra ståltermos är också bra att ha, så att kaffet håller sig varmt.